«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ταλιατέλες με καπνιστή πέστροφα ή σολομό

Ταλιατέλες με καπνιστή πέστροφα ή σολομό
Η πέστροφα και ο σολομός είναι τροφές με σημαντική διατροφική αξία αλλά και πολύ ιδαίτερη γεύση που είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική δίαιτα και παράδοση.Η πέστροφα και ο σολομός είναι πολύτιμες πηγές πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων Ω-3 και Ω-6, βιταμινών (Α, D, B1, B2, B12, Νιασίνη) και ιχνοστοιχείων όπως ιώδιο, σελήνιο, ασβέστιο, φωσφόρος.
 Οι πρωτεΐνες των ψαριών είναι υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητες για τη δόμηση των ιστών και την αποκατάσταση των φθορών τους και παρέχουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει από μόνος του και πρέπει να τα προσλάβει από την τροφή.
 
Ταλιατέλες με καπνιστή πέστροφα ή σολομό
 
ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτομα)
 
500 γρ. ταλιατέλες, 
200 γρ. πέστροφα ή σολομό καπνιστό, 
μισό ποτηράκι βότκα, 
2 σκελίδες σκόρδο, 
150 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά), 
λίγο ελαιόλαδο, 
αλάτι, πιπέρι, 
μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε αρκετό νερό (αλατισμένο) τις ταλιατέλες.
Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και για 2 λεπτά το σολομό ή την πέστροφα, σβήνουμε με τη βότκα, ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι όπου έχουμε την πέστροφα ή το σολομόμκαι ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αν θέλουμε. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο και συνοδεύεται με ξηρό λευκό κρασί.
 
Το άρθρο είναι μια προσφορά της εταιρίας
 logo gfish

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου