«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μπάρες Δημητριακών με ταχίνι και βρώμη

                                                            Συστατικά                    

 130 γρ. ταχίν
  140 γρ. μέλι
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
20 γρ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι καρύδια, χοντροαλεσμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες (μαύρες, λευκές ή ανάμικτες)
150 γρ. δημητριακά της αρεσκείας σας (κορν φλέικς AB)
100 γρ. βρώμη


 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 40 γρ. από το μέλι μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 100 γρ. μέλι, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη βρώμη και τα δημητριακά. Προσθέτουμε και το μίγμα του μελιού με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να είναι συμπιεσμένο (να μην έχει κενά). Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια μακρόστενα των 80 γραμμαρίων

1 σχόλιο: