«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Νόστιμα καρυδάτα με πορτοκάλι

  • Μισό κιλό καρύδια αλεσμένα
  • 1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
  • Τις φλούδες από 3 πορτοκάλια
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Λίγη άχνη ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βάζουμε τις φλούδες να βράσουν. Αφού μαλακώσουν τις κόβουμε σε κυβάκια σαν τα έτοιμα κόντιτα που αγοράζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη παίρνουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα πορτοκάλια και συμπληρώνουμε με νερό για να γίνει 1 ποτήρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το βάζουμε να βράσει. Μόλις λειώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα πορτοκάλια και αφήνουμε να δέσει σαν γλυκό κουταλιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ και την σοκολάτα για να λειώσει.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε πολύ καλά βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ ή νερό και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα κυλάμε πάνω σε άχνη ζάχαρη ή ινδοκάρυδο ή τρούφα ή κακάο ή ξυρούς καρπούς ανάλατους και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Διατηρούνται αρκετό καιρό σκεπασμένα εκτός ψυγείου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχουμε γλυκό πορτοκάλι χρησιμοποιούμε αυτό. Αν πρόκειται να φάνε παιδάκια αντικαταστούμε το κονιάκ με χυμό πορτοκάλι. Δεν είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη άχνη την ώρα που το ανακατεύετε αφού το δοκιμάσετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία
ΑΠΟ jennyblack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου