«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΣΚΟΡΔΟΣΟΥΠΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ


Μια μελέτη  από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τα πιο δημοφιλή αντιβιοτικά στην αγορά.
Αυτή η σούπα, κατασκευασμένη από 50 σκελίδες σκόρδο, 1 κόκκινο κρεμμύδι, και κάποια θυμάρι, είναι ικανή  να αποκρούσει πολλούς ιούς της γρίπης, του κρυολογήματος, ακόμη και το Norovirus.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έμετο, διάρροια, πυρετός, κράμπες στο στομάχι, και πονοκεφάλους.
Ο λόγος πίσω από τις καταπληκτικές αντιβιοτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin.
Συστατικά
50 σκελίδες σκόρδο οργανικών (5 βολβοί σκόρδου), καθαρισμένα και κομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μεγάλες λάμπες κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κομμένο θυμάρι
6 φλιτζάνια (250ml) ζωμός κοτόπουλου
φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα για γεύση (μαϊντανό, φύλλα δάφνης, ό, τι προτιμάτε!)
3 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί, κύβους ή τριμμένο
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F (180 ° C). Ενώ ο φούρνος ζεσταίνεται, κόψουν τα κεφάλια των βολβών σκόρδου, απλώνονται τα γαρύφαλλα  περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα τυλιγμένα   σκόρδο  και τοποθετήστε τα στο φούρνο να ψηθούν για περίπου 90 λεπτά. Δώστε τους λίγο χρόνο για να κρυώσουν μόλις τελειώσετε.
Στη συνέχεια, αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το σε κύβους απο κόκκινο κρεμμύδι στο μίγμα, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Τώρα που το σκόρδο έχει κρυώσει, και ανακατέψτε το μαζί με το βρασμένο κόκκινο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το φρέσκο ​​θυμάρι και ταάλλα βότανα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε με τα ψίχουλα ψωμιού /σε κύβους. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ψωμί. Αφαιρέστε τα φρέσκα βότανα από το μίγμα και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ημι-κρεμώδες μείγμα. Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε το ξινή κρέμα, και να αισθάνονται ελεύθεροι να προσθέσετε αλάτι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας γούστο! Απολαύστε το!
πηγη
H / T Healthy Food House

1 σχόλιο: