«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016



Τι χρειάζεται η Μπουγάτσα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3/4 του φλιτζανιού ρυζάλευρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλάκι σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα για το πασπάλισμα

    Πως φτιάχνεται η Μπουγάτσα 

    Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα. Μόλις αρχίσει να δένει αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα, αδειάζουμε μέσα την κρέμα και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα. Κλείνουμε καλά τις ενώσεις των φύλλων. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 για 30 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο την χαράζουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  • BY 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου