«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ



Υλικά:

1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο ( μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
Σησάμι
αυγά
Φέτα τριμμένη 300 γρ.
Σοδα στη μύτη του κουταλάκια
Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση:
Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα τη ρίχνουμε στο αλεύρι μετά το γιαούρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγά το αλάτι τη σόδα και ζυμώνουμε ίσως χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμα με ενα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορώ να πλασω τα τυροπιτακια…..
Πλάθουμε ενα ενα μπαλάκι το πατάμε ελαφρά με.τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα να κάνει λακουβιτσα….
Χτυπάμε ενα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτακι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σησάμι στην λακουβιτσα….
Τα ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 200° ¢ για περίπου 15 λεπτακια…. και ετοιμααααα!!!!
Είναι πολυ αφράτα να ξέρετε και πολύ νόστιμα σε γεύση

Το διαβάσαμε εδω: olastifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου