«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Μαγειρίτσα

Υλικά

• 1 συκωταριά

•  τα εντεράκια

• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια

• 1 ματσάκι άνηθο

• 1 ματσάκι μαϊντανό

• 1 μεγάλο μαρούλι

• 2 κλωνάρια δυόσμο

• λάδι, αλάτι, πιπέρι

• 1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί

• 2 λεμόνια (ή όσο εσείς τη θέλετε να είναι ξινούτσικη)

• 2 αυγά

Εκτέλεση:

Καταρχήν έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά την ζεματάμε και την κόβουμε μικρά κομματάκια.

Κάνουμε το ίδιο με τα εντεράκια τα έχουμε γυρίσει μέσα έξω τα έχουμε ζεματίσει τα έχουμε πλείνει με λεμόνι και ξύδι και τα έχουμε πλέξει μικρές πλεξίδες.

Εχουμε κόψει τα μυρωδικά αι το μαρούλι σε μικρά κομμάτια σε ξεχωριστές πιατέλες.

Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει βάζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια τα αφήνουμε για λίγο ρίχνουμε μέσα την συκωταριά  τα γυρίζουμε μια δύο βόλτες τα σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά το μαρούλι αλάτι πιπέρι νερό τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να πάρει βράση όταν πάρει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει και να πιεί και το νεράκι

Στο τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο την αφήνουμε λίγο και την σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου