«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κρέμα σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
10 αυγά
250 γρ.  σοκολάτα
Αρωμα βανίλιας
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό γάλα με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα και το υπόλοιπο νερό.
Ρίχνουμε τη βανίλια και το αφήνουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με 1 κουταλιά νερό σε μέτριο φούρνο ή σε μπέν-μαρί.
Χτυπάμε 5 κρόκους και 5 ολόκληρα αυγά με 3 κουταλιές ζάχαρη,ανακατεύοντας
με τη λιωμένη σοκολάτα και τα αδειάζουμε στο γάλα.
Βάζουμε τη κρέμα σε φόρμα χώρίς άνοιγμα στο κέντρο ή σε μικρά ατομικά φορμάκια.
Βάζουμε τη φόρμα σε ταψί με νερό σε μέτρι φούρνο μπεν-μαρί, για 1 ώρα
ώστε να μη βράσει το νερό του ταψιού.
Αφού κρυώσει,το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου