«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Γλυκό με μπισκότα

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 αυγά
100 γρ.σαντιγύ
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
4 κουταλάκια ζελατίνα σκόνης
Λίγα ψημένα κοπανισμένα αμύγδαλα
Λίγο άρωμα βανίλιας
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
250 γρ.μπισκότα
200 γρ.βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ περνάμε τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και ανακατεύουμε τη σκόνη των μπισκότων μέχρι να
ποτιστούν και να γίνουν ένα μείγμα.
Χρησιμοποιούμε τη φόρμα που ανοίγει.Στρώνουμε το μείγμα σε πάχος περίπου 1 δάχτυλο
κι αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με τη βανίλια μέχρι να αφρίσει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τους κρόκους,την κρέμα σαντιγύ,1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού μέσα στο οποίο
έχουμε διαλύσει τη ζελατίνα (πάνω σε χαμηλή φωτιά) και τέλος τα ασπράδια χτυπημένα
μαρέγκα με 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη.Ανακατεύουμε ελαφρά απο κάτω προς τα πάνω,
και αδαειάζουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.Αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας και γαρνίρουμε
με ψιλοκομμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου