«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Μουσταλευριά


ΥΛΙΚΑ 
6 ποτήρια μούστο (κομμένο*)
6 κτσ αλεύρι (ή 4 κτσ αλεύρι και 2 νισεστές ) 
(για κάθε ποτήρι μούστο υπολογίζουμε μια γεμάτη κουταλιά αλεύρι) 
2 κτγ Ροδόνερο 
Χοντροκομμένα καρύδια 


Κρατάμε ένα ποτήρι από το μούστο και τον υπόλοιπο τον αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Ανάβουμε το μάτι. 
Το μούστο που κρατήσαμε τον βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ κι εκεί ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (ή το μείγμα αλεύρι - νισεστές ), ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. 
Όταν διαλύσουμε όλη την ποσότητα, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφού το περάσουμε πρώτα από ένα σουρωτήρι του τσαγιού, για να «σπάσει» ακόμα περισσότερο το αλεύρι και να αποφύγουμε τα σβολαράκια.. 
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. 
Μόλις εμφανίσουν οι πρώτες φουσκάλες, προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε για τελευταία φορά και αποσύρουμε την κατσαρόλα απ τη φωτιά. 
Μοιράζουμε το περιεχόμενο σε μπαλάκια και πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι.


*κόβουμε = στύβουμε τα σταφύλια και το ζουμί τους το βράζουμε με μια φέτα ψωμί για να κόψει ο μούστος να μην γίνει κρασί.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου