«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012


Λουκουμαδες  cooktherapy.gr

για τη ζύμη

  • 1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμών Κελσίου)

  • 1 κούπα χλιαρό γάλα (40 βαθμών Κελσίου)

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γρ. νωπή
  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • κουταλάκι αλάτι

  • κουταλιές λάδι

  • 3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • για το 
    γαρνίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα
  • καρύδια 
  • ψιλοκομμένα

  • Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Βάλτε τη στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα όλα μαζί 2' στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει η ζύμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγορα, βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχετε προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς Κελσίου, σβήστε τον κι αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας, κόψτε μ' ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λαδι. Το κουτάλι θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά, πριν κόψετε τη ζύμη, για να μην κολλάει σ' αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάζετε από το λάδι, περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγο νερό και βράστε το. Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιήστε το. Οι 
    λουκουμάδες σερβίρονται μόνο ζεστοί και φρέσκο ψημένοι.


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου