«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Λουκουμάδες με μέλι




Τι χρειαζόμαστε:

5 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά
1 φλιτζ. χλιαρό νερό για τη μαγιά
χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
1 κουταλάκι αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Σιρόπι:
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. νερό
κανέλλα

Πώς το κάνουμε:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι.

Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, ούτε πηχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε και βάζουμε τα επόμενα.
Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλιτζ. με το νερό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες. Πασπαλίζουμε με κανέλλα



sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου