«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατένιο σαλάμι με μπισκότα




300 γρ. μπισκότα γεμιστά, με διάφορες γεύσεις (6 πακέτα)
185 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
200ml ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. κακάο σε σκόνη

Τοποθετήστε µια άδεια συσκευασία Tetra Pak σε µια επιφάνεια κοπής και µε ένα µεγάλο µαχαίρι κόψτε το πάνω µέρος της ώστε να προκύψει ένα βαθύ δοχείο. Πλύνετε πολύ καλά τη συσκευασία του χυµού και σκουπίστε την εσωτερικά µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Φτιάξτε το γλυκό:

 Βάλτε σε µια µεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και τοποθετήστε το σκεύος σε µέτρια φωτιά. 
Αφήστε το βούτυρο να λιώσει και κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά. 
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και ανακατέψτε το µείγµα µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να οµογενοποιηθεί. Σπάστε µε τα χέρια σας τα µπισκότα σε µεγάλα κοµµάτια και ρίξτε τα στην κατσαρόλα. Αναµείξτε ελαφρά µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Με ένα κουτάλι γεµίστε µε το µείγµα τη συσκευασία που έχετε ετοιµάσει, πιέζοντας µε το πίσω µέρος του κουταλιού, ώστε να γεµίσει καλά και να είναι συµπαγές το µείγµα. Βάλτε τη συσκευασία στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά.

Μοντάρετε το γλυκό: Αποσύρετε τη συσκευασία από το ψυγείο και µε ένα ψαλίδι κόψτε τη από τη µια άκρη έως την άλλη και ξεφορµάρετε το γλυκό ξετυλίγοντας. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 3-4 ΩΡΕΣ

Πηγή: glykamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου