«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

σπιτική μερέντα

σπιτική μερέντα
Υλικά
- 300 γρ. φουντούκια ψημένα ( αν θέλετε παίρνετε και ωμά και κάνετε εσείς τη διαδικασία )
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
- 2 κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας ( περίπου 80 γρ. ζύγισα )
- 1,5 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
- μια μυτούλα αλάτι

IMG_1651


Οδηγίες 
  • Αλέθετε τα φουντούκια, ίσως χρειαστεί να κάνετε διάφορα κόλπα.  Όπως να κουνήσετε το multi, να τα βάλετε λίγα λίγα και τα σχετικά.  Μου πήρε σίγουρα 10 λεπτά. Πραγματικά η μόνη φασαρία που έχει είναι ότι το κλασσικό multi που είχα εγώ, δυσκολευόταν κάπως αλλά με υπομονή έγινε.  Ίσως με ένα λίγο πιο δυνατό μηχάνημα λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Η γεύση πάντως δεν αλλάζει.
  • Προσθέτετε μετά όλα τα υλικά σιγά σιγά.steps


  • Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω λάδι ή ζάχαρη για να γίνει πιο υγρό, αλλά μην σας φοβίζει γιατί η γεύση τους δεν είναι έντονη.
  • Βάλτε την υγιεινή μερέντα σας σε βαζάκια γυάλινα και κρατήστε την στο ψυγείο.
  • IMG_1652
Μπορεί να είναι γλυκό, μπορεί να είναι μερέντα αλλά περιέχει ίνες, πρωτεϊνες, δεν περιέχει γλουτένη και …είναι λιχουδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου