«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Γλυκαθείτε με την μοναδική Φιτούρα!




Μοναδικό, πεντανόστιμο, απλό και εύκολο γλυκό, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας αλλά και για τα παιδιά!
Η φιτούρα ή φριτούρα είναι παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, συνήθως προσφέρεται στην γιορτή του Αγίου Διονυσίου!

Tα υλικά
  • για την φιτούρα
  • 1100 ml. νερό
  • 300 gr. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Κανέλα
Εκτέλεση Συνταγής
  1. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα  και προσθέτουμε το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σε πολύ μικρές ποσότητες για να μην σβολιάσει και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.
  4. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψί 35 x 25 που έχουμε λαδώσει πολύ καλά.
  5. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και λαδώνουμε και την επιφάνεια του βρασμένου σιμιγδαλιού, ελαφρά.
  6. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 12-15 ώρες, άν είναι καλοκαίρι τοποθετήστε  στο ψυγείο!
  7. Μετά από 12 ώρες χαράσουμε σε κομμάτια τριγωνικά ή άν θέλετε κόβετε με κουπ πάτ, τετράγωνα και στρόγγυλα κομμάτια!
  8. Σε ένα πλατύ βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  9. Tηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια  και από τις δύο πλευρές.
  10. Ακουμπάμε τις τηγανισμένες φιτούρες σε χαρτί απορροφητικό για να τραβήξει το περιττό λάδι!
  11. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε!

Briefing News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου