«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ρυζόγαλο σε στυλ τσιζκέικ

Περιγραφή

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο με νέο πρόσωπο σερβιρίσματος.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 100 γρ ρύζι γλασσε
  • 1 Λτρ.γαλα
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 35-40 γρ. Κορν Φλαουρ
  • 1-2 bull βανίλλιας
  1. Ξεπλενουμε το ρυζι και το βαζουμε σε κατσαρολακι με νερο να βρασει (το νερο θα ειναι κατι παραπανω απο 2 φορες τον ογκο του ρυζιου). Θα βρασει σιγα σιγα (ανακατευουμε συχνα πυκνα) μεχρι να πιει ολο το νερο και (ενοειται) να ειναι ετοιμο το ρυζι
  2. Εχουμε στο αλλο "ματι" την κατσαρολα με το γαλα και την ζαχαρη και οταν ειναι ετοιμα να παρουν βραση, ριχνουμε και το ετοιμο το ρυζι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
  3. Μολις ξεκινησει η βραση, ριχνουμε και το Κορν Φλαουρ (που το εχουμε "σπασει"με λιγο νερακι και με ενα συρμα το εχουμε ηδη ανακατεμενο)
  4. Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι το σκασιμο που κανει το ρυζογαλο να αρχισει να πήζει λιγο. Βγαζουμε απο την φωτια, προσθετουμε την βανιλια, ανακατεουμε και το αφηνουμε για κανα 5λεπτο ανακατευοντας το ποτε-ποτε.

Βάση:
  • 1 φάκελο τριμμένο μπισκότο από το σούπερ μάρκετ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
Γέμιση:
  • ρυζόγαλο 
  • 1/2 φλ. ξανθιές σταφίδες
Στόλισμα:
  • 120 γρ. τρίμμα κουβερτούρας
  • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

    Πώς το κάνουμε:

    1. Βάση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε στο πυρέξ μέχρι να γίνει μία ευθεία βάση.
    2. Γέμιση: Φτιάχνουμε το ρυζόγαλο και αν θέλουμε 3 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες.
    3. Στήσιμο: Μόλις στρώσουμε την βάση, την βάζουμε ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το ρυζόγαλο.
    4. Μετά το ρίχνουμε πάνω από την βάση μας και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει τελείως το ρυζόγαλο.
    5. Αναμειγνύουμε το τρίμμα κουβερτούρα με την κανέλα και το στολίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου