«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πίτσα με μοτσαρέλα, μανιτάρια και ντομάτα



Υλικά για 4 μερίδες

225 γρ. σκληρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5
ml (1 κουταλάκι) αλάτι
5
ml (1 κουταλάκι) αποξηραμένη μαγιά
150
ml χλιαρό νερό
15
ml (1 κουταλιά) ελαιόλαδο
Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι, κομμένο στα δύο
75 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στα δύο και ξεσποριασμένη
150 γρ. μοτσαρέλα
45
ml (3 κουταλιές) ελαιόλαδο
45
ml (3 κουταλιές) πάστα λιαστής ντομάτας
50 γρ. τυρί φέτα
4 ντομάτες, χοντροκομμένες
αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

1. Τοποθετήστε τον Γάντζο. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά στο μπολ του μίξερ Με τη συσκευή να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέστε σιγά-σιγά το νερό και το ελαιόλαδο. 
Ζυμώστε για 5 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
2. Ρίξτε την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πλάστε την σε μπάλα. Ανοίξτε την σε στρογγυλό φύλλο 30 εκ. και βάλτε την σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί για πίτσα ή σε μια λαδόκολλα, σηκώνοντας προς τα πάνω τις άκρες.
3. Σκεπάστε τη ζύμη με μια ελαφρώς λαδωμένη μεμβράνη και αφήστε την σε κάποιο ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς.
4. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση. Τοποθετήστε το χοντρό δίσκο κοπής σε φέτες στο Κόφτη/Τρίφτη ή στο Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων και κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι. Βγάλτε το και αφήστε το. 
5. Κόψτε σε φέτες τα μανιτάρια και την πιπεριά και αφήστε τα. Τοποθετήστε το χοντρό δίσκο τριψίματος και τρίψτε τη μοτσαρέλα. 
6. Βάλτε 30 ml (2 κουταλιές) ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε τα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
8. Απλώστε την πάστα λιαστής ντομάτας πάνω στη ζύμη της πίτσας. Ανακατέψτε τη μοτσαρέλα και τη φέτα και πασπαλίστε το μισό μείγμα πάνω στην πίτσα. 
9. Στρώστε από πάνω τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί και αλατοπιπερώστε. 
10. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. 

Σερβίρετε την πίτσα γαρνιρισμένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου