«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Ιμάμ μπαϊλντί

Υλικά

6 μελιτζάνες τσακώνικες ή μαύρες, αλλά μακρόστενες

8 κρεμμύδια μεγάλα, γλυκά, κομμένα σε λεπτές φέτες

3 ντομάτες κομμένες ροδέλες
750g ντομάτες τριμμένες
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
1½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
500g σπορέλαιο για τηγάνισμα
1 κ.τ. ζάχαρη
1 κ.τ. αλάτι
½ κ.τ. πιπέρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος από τη μια μεριά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και τις τηγανίζουμε.
Τις αφήνουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
Στο ίδιο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατώνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σε μικρή κατσαρόλα, βράζουμε την τριμμένη ντομάτα, να εξατμιστούν τα υγρά της και την προσθέτουμε στα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το μαϊντανό.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ ή ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
Τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με τη ντομάτα και το κρεμμύδι που ετοιμάσαμε, βάζοντας δύο κομματάκια σκόρδο στην καθεμία και τις σκεπάζουμε με δύο ροδέλες ντομάτα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200° φούρνο για 20 λεπτά.
To Ιμάμ μπαϊλντί της κυρίας Μάγδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου