«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Βασική ζύμη για πίτσα







Θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι
300 ml χλιαρό νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κύβο νωπή μαγιά
ρίγανη ή θυμάρι
1 πρέζα ζάχαρη 
1 πρέζα αλάτι 

Πως το κάνουμε:


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη ρίγανη ή το θυμάρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά.  Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε η ζύμη, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας, σχηματίζουμε μια μπάλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε για περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και απλώνουμε σε ένα ταψί το κάθε μέρος. Το ταψί θα πρέπει ελαφρώς να το έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.  Απλώνουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου