«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ

Χούμους έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής τροφή σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Με μία κρεμώδη υφή, νόστιμη, πικάντικη γεύση και την ευελιξία, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Υπάρχουν ατελείωτες παραλλαγές του χούμους, πολλά από τα οποία μπορεί να είναι υγιεινές επιλογές. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να περιέχουν κακής ποιότητας έλαια όπως το ηλιέλαιο, φυτικά και έλαια canola, μαζί με τα πρόσθετα, όπως το κιτρικό οξύ και τα συντηρητικά.
Παραδοσιακές συνταγές χούμους χρησιμοποιούν τα ρεβίθια ως βάση, η οποία είναι μια καλή επιλογή, αλλά τα φασόλια μπορεί ακόμα να προκαλέσουν προβλήματα για μερικούς ανθρώπους. Μια καλύτερη εναλλακτική λύση που είναι πραγματικά υπέροχο είναι να φτιάξετε το δικό σας χούμους με βάση τα λαχανικά, όπως τα ωμά κολοκυθάκια. Αυτό προσθέτει την κρεμώδη υφή και όγκο που στα ρεβίθια θα προσφέρει κανονικά, αλλά είναι πιο εύκολο να αφομοιώθουν και να προσφέρουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Η σημερινή συνταγή σας δίνει ένα απλό και νόστιμο με βάση τα λαχανικά συνταγή χούμους για να κάνετε στο σπίτι.
Veggie Χούμους Συστατικά: 2 φλιτζάνια ωμό κολοκύθι, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζάνι ταχίνι Προαιρετικά: νιφάδες κόκκινη πιπεριά, κλαδάκι φρέσκο ​​άνηθο, βασιλικό, ή κόλιαντρο, αλάτι Προαιρετικά γιαπεριτύλιγμα: Romaine φύλλα μαρούλι, ντομάτα, τα λάχανα, τα κρεμμυδάκια και το Προαιρετικό λαχανικά: ψιλοκομμένο αγγούρι, κουνουπίδι, μπρόκολο, σπαράγγια, γλυκοπατάτα, πιπεριά, κ.λπ.\
Προετοιμασία:
1. Ανακατέψτε το κολοκύθι, το σκόρδο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού ταχίνι διαφημίσεων μαζί σε υψηλά επίπεδα μέχρι πολύ κρεμώδη. Δοκιμάστε και προσθέστε προαιρετικά νιφάδες κόκκινη πιπεριά, άνηθο βασιλικό ή κόλιαντρο, εάν είναι επιθυμητό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αλάτι της θάλασσας, αν σας αρέσει. 
2. Σερβίρετε με λαχανικά ωμά
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου