Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. μύδια με το κέλυφος τους
- 300 γρ. γαρίδες
- 300 γρ. καραβίδες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέττι
- ζωμός λαχανικών ή νερό
- 6 κλαδάκια μαιντανό
Πώς το κάνουμε:
- Τρίβετε εξωτερικά και καθαρίζετε καλά τα μύδια.
- Βγάζετε την τρίχα τους.
- Σε καυτό βούτυρο σοτάρετε το σκόρδο, προσθέτετε όλα τα θαλασσινά και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Τα σβήνετε με το κρασί.
- Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να πάρουν όλα μία βράση.
- Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη.
- Βράζετε το σπαγγέτι al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών και μετά τα στραγγίζετε.
- Τα ανακατεύετε με τα θαλασσινά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαιντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου