«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Θαλασσινά με σπαγγέτι

Θαλασσινά με σπαγγέτι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. μύδια με το κέλυφος τους
  • 300 γρ. γαρίδες
  • 300 γρ. καραβίδες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέττι
  • ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 6 κλαδάκια μαιντανό


Πώς το κάνουμε:


  1. Τρίβετε εξωτερικά και καθαρίζετε καλά τα μύδια.
  2. Βγάζετε την τρίχα τους.
  3. Σε καυτό βούτυρο σοτάρετε το σκόρδο, προσθέτετε όλα τα θαλασσινά και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  4. Τα σβήνετε με το κρασί.
  5. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να πάρουν όλα μία βράση.
  6. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγο ακόμη.
  7. Βράζετε το σπαγγέτι al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών και μετά τα στραγγίζετε.
  8. Τα ανακατεύετε με τα θαλασσινά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαιντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου