Τι χρειαζόμαστε:
- 150 γρ. ρύζι για σούπα
- 500 γρ. νερό
- 700 γρ. γάλα
- 110 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- μια πρέζα αλάτι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη για τη σαντιγύ
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 5 λεπτά (μονο 5 λεπτα).
- Σουρώνουμε και βάζουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε εκεί και τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες, το ξύσμα, και μία πρέζα αλάτι.
- Βράζουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά και στο τέλος σε σιγανή μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό. Αυτό θα πάρει κανένα εικοσάλεπτο ή και λίγο περισσότερο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν πειράζουμε το μίγμα και δεν το ανακατεύουμε. Προς το τέλος θέλει την προσοχή σας γιατί μπορεί να κολλήσει.
- Αφού το αφαιρούμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έξω στον πάγκο ή στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγύ και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλα με το ρυζόγαλο.
- Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φέτες πορτοκαλιού, βύσσινο, λίγο τριμμένο μπισκότο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου