«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μοντέρνο ρυζόγαλο


Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 γρ. ρύζι για σούπα
  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. γάλα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη για τη σαντιγύ

    Πώς το κάνουμε:

    1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 5 λεπτά (μονο 5 λεπτα).
    2. Σουρώνουμε και βάζουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα.
    3. Προσθέτουμε εκεί και τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες, το ξύσμα, και μία πρέζα αλάτι.
    4. Βράζουμε στην αρχή σε μέτρια φωτιά και στο τέλος σε σιγανή μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο υγρό. Αυτό θα πάρει κανένα εικοσάλεπτο ή και λίγο περισσότερο. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν πειράζουμε το μίγμα και δεν το ανακατεύουμε. Προς το τέλος θέλει την προσοχή σας γιατί μπορεί να κολλήσει.
    5. Αφού το αφαιρούμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς έξω στον πάγκο ή στο ψυγείο.
    6. Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγύ και ενώνουμε ανακατεύοντας απαλα με το ρυζόγαλο.
    7. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φέτες πορτοκαλιού, βύσσινο, λίγο τριμμένο μπισκότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου