«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Τηγανίτες από πατάτα -Μια κρυφή απόλαυση










Συνταγή για γαλέτες πατάτας με αυγά. Εύκολη και ανυπέρβλητη λιχουδιά.
Είναι κριτσανιστό από έξω και απίστευτα μελωμένο από μέσα!
Ολη η Ευρώπη τρώει αυτές τις γαλέτες πατάτας, οι οποίες καταναλώνονται σκέτες ή συνοδεύουν άριστα όλα τα κρεατικά και τις σαλάτες.
Υπάρχουν δύο εκδοχές. Πρώτα η απλή:

Υλικά
3-4 πατάτες
3 αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό και πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε και τρίψετε τις πατάτες στην μεσαία πλευρά του τρίφτη
Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το μαϊνταντό, αλατίστε, πιπέρι
Προθεσμαίνετε σε τηγάνι -να μην καεί- το ελαιόλαδο
Ψήνετε τις τηγανίτες ώσπου να χρυσίσουν καλά
Σερβίρετε με σαλάτα, κρέας ό,τι θέλετε.



Οι Γάλλοι έχουν τη μανία να βάζουν αλεύρι στη συνταγή, για να δέσουν τα υλικά. Δεν σας χρειάζεται, δένουν και μόνα τους!



Η πιό πολύπλοκη συνταγή:
Σε αυτή τη βάση μπορείτε να «ζωγραφίσετε» με τις πατάτες σας.
Προσθέστε κρεμμύδι, κολοκύθι, τυριά, μανιτάρια, καυτερές πιπεριές (τριμμένα) και ψήστε αναλόγως στο τηγάνι σας.




Είναι η μεγαλύτερη λιχουδιά που λατρεύουν και τα μικρά του σπιτιού!

Σερβίρεται και σαν καναπεδάκι η γαλέτα μας. Λίγο σολωμό από πάνω, ή ένα ζαμπόν ή ένα χαμόν και το πιάτο είναι πλήρες!



Αφησα το καλύτερο για το τέλος. Κάνετε τη γαλέτα σας burger για να αποφύγετε το ψωμί ΚΑΙ τις πατάτες!





Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/12/blog-post_900.html#ixzz3M47xqswP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου