1καί 1\4 κιλού σύκα
3\4 κιλού ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
3\4 κιλού ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Τά ώριμα σύκα τά ξεφλουδίζουμε καί τά βάζουμε σέ μιά λεκάνη καί τά ζυμώνουμε νά γίνουν πολτός.
Μετά τά βάζουμε σέ φαρδιά κατσαρόλα μέ τήν ζάχαρη καί τά βράζουμε σέ μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέ ξύλινη κουτάλα μέχρι νά δέσει τό υλικό καί γίνει μαρμελάδα.
Προσθέτουμε καί τό λεμόνι καί αφού πάρει 1-2 βράσεις τό κατεβάζουμε από τήν φωτιά
καί τό αφήνουμε νά κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου