«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

κόκορας κρασάτος

μετα-5-1076181270.jpg

Υλικά 
2 κιλά περίπου κόκορας 
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα 
3/4 φλιτζανιού Λάδι 
κανέλλα 
γαρύφαλλα ολόκληρα 
μοσχοκάρυδο κοπανισμένο 
λιγο μπαχάρι 
ΑΛΑΤΙ-πιπέρι 
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας ντομάτας πελτέ 
1 κουτί ντοματάκια ή φρέσκιες ντομάτες 
1 ποτηράκι κρασιού  Κόκκινο Κρασί 









Εκτέλεση 
Κόβουμε ΤΟΝ κόκορα ΣΕ Μερίδες. 
Σε κατσαρόλα ρηχή ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε 
το κρέας και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και
 τα μπαχαρικά.Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα ρίχνουμε
 το κρασί και κλείνουμε τη κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 3-4 ποτήρια νερό
 και την ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και
 αφήνουμε το κρέας να βράσει σε σιγανή φωτιά 
περίπου 2 ώρες. Αν χρειαστεί νερό ξαναρίχνουμε. 
Το φαγητό πρέπει να μείνει με πυκνή σάλσα κόκκινη
.Συνοδεύουμε με μακαρόνια χοντρά ή πατάτες τηγανητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου