«Η φιλοσοφία της κουζίνας είναι σαν του παιχνιδιού: αν δεν διασκεδάζετε, ξεχάστε τη.»

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά:
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 δροσερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο [ ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο ]
  • φρυγανιά τριμμένη 
  • αλάτι
  • αλεύρι
  • φρεσκοτριμμενο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, περίπου 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκύθια σε μπολ και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά που έχουν για καμιά ώρα περίπου, προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, το δροσερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

 Τα ανακατεύουμε και κατόπιν προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο , το αυγό - αφού το έχουμε λίγο χτυπήσει με ένα πιρούνι - και το τυρί.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη φρυγανιά έως το μείγμα να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.

Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Προσοχή πρέπει να δώσουμε στο μέγεθος τους ώστε να είναι το ίδιο περίπου για να ψηθούν όλοι ομοιόμορφα.

Τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας [απορροφητικό χαρτί] και τους σερβίρουμε ζεστούς..

                                 Και καλή σας όρεξη.. 
Μαριλένα..

1 σχόλιο:

  1. Ωραία συνταγή !!!!
    Χριστός Ανέστη !!!!!! Εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με αγάπη , υγεία , χαρά και αισιοδοξία !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή