Ψωμάκια από αλεύρι ντίνκελ.
Ψωμάκια από αλεύρι ντίνκελ.
Συνταγή για ψωμάκια ντίνκελ
Υλικά για περίπου 18 ψωμάκια:
600 γρ. νερό

1 ½ – 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη η μέλι
 (για να βοηθήσουμε την ζύμη να φουσκώσει)
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο.
1 φακελάκι ξερή μαγιά η 25 γρ. νωπή.
Περίπου 6 κούπες αλεύρι ντίνκελ (μια μέτρια 
κούπα των 250 μλ)

Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το νερό στους 40 βαθμούς για την ξερή μαγιά αλλά μόνο μέχρι 37 για την νωπή 
(πολύ σημαντικό για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα).
Ρίχνεται το ζεσταμένο νερό σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλάτι, το λάδι και την ζάχαρη 
και ανακατεύεται καλά. Αν χρησιμοποιείτε νωπή μαγιά την ρίχνεται μέσα τώρα και ανακατεύεται
 μέχρι να διαλυθεί καλά. Αν χρησιμοποιείτε ξερή μαγιά ρίχνεται πρώτα 1-2 κούπες αλεύρι 
και ανακατεύετε καλά και κατόπιν μια κούπα αλεύρι με την ξερή μαγιά μαζί. 
Σημαντικό στην διαδικασία είναι να ανακατευτεί το αλεύρι σιγά, σιγά και σταδιακά. 
Έτσι η ζύμη θα γίνει πιο ελαστική και τα ψωμάκια πιο αφράτα. 
Η ζύμη πρέπει να είναι χαλαρή και ισα,ισα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.
Βάλτε στην άκρη την ζύμη, σκεπασμένη καλά, για 1 ½ με 2 ώρες για να φουσκώσει.
 Μετά βγάλτε την ζύμη στο τραπέζι και δουλέψτε την καλά με τα χέρια και με λίγο ακόμα αλεύρι.
 Χωρίστε την σε 18 μικρά κομμάτια και πλάθετε τα στρογγυλά. 
Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα σε ίσιο ταψί (περίπου 9 ψωμάκια σε κάθε ταψί). 
Σκεπαστέ τα ξανά για 40 με 45 λεπτά. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς σε ζεσταμένο φούρνο 
περίπου 20λεπτα η μέχρι να ροδίσουν. Είναι τέλεια για να κάνετε σάντουιτς στα παιδιά
 η για την εκδρομή και για το σχολείο, μπαίνουν φυσικά και στην κατάψυξη .
Καλή επιτυχία!!”